Crafty.ro - vinzi si cumperi handmade

joi, 28 martie 2013

Primavara ne aduce Pastele

Sarbatoarea Invierii Domnului este celebrata de toti crestinii, indiferent ca sunt ortodocsi sau catolici.
In ziua de Paste ne adunam cu mic cu mare, toti cei dragi in jurul mesei sa ne bucuram ca Isus a inviat.
Folclorul consemneaza printe altele o legenda care explica de ce se vopsesc in rosu (si mai nou si in alte culori sau modele) ouale de Pasti si de ce ele au devenit simbolul sarbatorii Invierii Domnului: Maica Domnului, a venit sa-L planga pe Iisus rastignit si a asezat un cos cu oua sub cruce. Ouale s-au inrosit de la sangele lui Iisus ce picura de pe cruce.
De ce se ciocnesc ouale? Ele semnifica mormantul lui Iisus. Ciocnindu-le, si rostind Hristos A Inviat! deschidem simbolic mormantul, fiind martori si partasi la Invierea Domnului Iisus Hristos(preluare- Ganduri efemere).

Eu iti aduc aici cateva sugestii pentru decorarea mesei !

In cosul sau bolul unde vor fi ouale, fa un pat de iarba proaspata, asa vei da o nota de prospetime si naturalete mesei festive. Nu uita de micile boluri cu apa in care poti lasa sa pluteasca flori si lumanari pastile.


  Lumanarea de la Inviere poate sta pe masa intr-un suport pe care tu l-ai impodobit un pic. Eu i-am adaugat o pana colorata si niste folie de aluminiu (din aceea care o folosim pentru coacere) pe care am rasucit-o si apoi am fixat-o pe suport cat mai haotic cu putinta. Daca Craciunul are pomisorul lui, Pastele de ce nu ar avea? Aici vin iepurasii si lasa ouale pentru cei mici, caci metropola nu prea ne ofera tuturor curtica noastra ca sa putem ascunde oua in iarba.
Luam o ramurica, o  punem intr-un vas care l-am umplut cu pamant sau nisip si agatam ouate de lemn frumos colorate (se gasesc la hipermarket la decoratiuni) sau cu bonbonele M&M invelite in hartie creponata si legate ca ata. Sper ca ti-am dat cateva idei folositoare!
Sfatul meu, nu uita fi inventiv!

2 comentarii:

  1. Ai un blog genial, la fel ca si ideile tale in decoratii! Multumesc ca ne impartasesti si cu noi!

    RăspundețiȘtergere